The Centurions firmly believe that long distance walking is not only the most natural and beneficial of exercises, but also leads to the health and happiness of mankind.

Welkom op de internetsite van Centurion Vereniging Nederland.


Het laatste nieuws

maandag 30 december 2019

Doordat de Brotherhood Of Centurions op Facebook hun evenement postte, zijn we er op attent gemaakt dat de Centurionwedstrijd in Colcester komend jaar wordt georganiseerd op 8 en 9 augustus 2020. We gingen er tot nu toe van uit dat het een week eerder zou worden gehouden, maar die datum blijkt dus helaas niet juist te zijn. De belangstelling voor het evenement vanuit Vlaanderen en Nederland lijkt groot: al ruim 15 wandelaars hebben te kennen gegeven dat zij in Colchester willen deelnemen.
De wedstrijd wordt gelopen op een rondje van net iets minder dan 3,2 km (2 mijl) in Lower Castle Park. Het aanmelden vooraf en het douchen na afloop zal waarschijnlijk plaatsvinden bij Colchester Leisure World. In High Street en North Station Road liggen diverse goede en voordelige hotels, allen op loopafstand van de wedstrijd en van het station.
Een groot deel van het wedstrijdrondje loopt op en neer langs de rivier Colne, met een krap keerpunt aan het einde (ter hoogte van Grosvenor Place). De startlocatie zal of direct ten noorden van Middle Mill (de sluis over de Colne) zijn op de grasvelden, of direct ten zuiden van Middle Mill, nabij de bootjesvijver. Let op, het kaartje hieronder (gebaseerd op eerdere Centurionwedstrijden in Colchester) is wellicht nog niet het definitieve wedstrijdrondje!

Colchester

De inschrijving voor Colchester opent op 1 januari 2020 via de site van Entry Central: https://www.entrycentral.com/. Inschrijving kost 50 Britse ponden. De Brotherhood Of Centurions vindt het de laatste jaren lastig om de eindjes aan elkaar te knopen, vooral omdat iedereen live timing en verzorging verwacht bij een wedstrijd over 100 mijl. Ze hebben dus aan ons gevraagd of dit een acceptabel inschrijfbedrag is en wij hebben dat bevestigd: ze hebben al tenminste 14 deelnemers nodig om de kosten van de timing chips te betalen!

Twee jaar geleden was hij niet op de jaarlijkse Centurionbijeenkomst: Hein Sanders, Centurion 1181. Zijn speld werd hem al direct na de wedstrijd in Bury St. Edmunds uitgereikt en afgelopen weekend hebben we hem alsnog zijn Centurioncertificaat uitgereikt. Ook dit jaar was er een nieuwe Centurion die niet op de bijeenkomst in Tilburg kon zijn: Edwin van Wijngaarden, Centurion 1197. Gelukkig kon Adrie Romijn, Centurion 1208 zijn speld en certificaat aan hem overhandigen:

Edwin van Wijngaarden

woensdag 28 augustus 2019

27 deelnemers liepen 100 mijl in Castletown en 16 van hen waren nieuwe Centurions! De wedstrijd op 17 en 18 augustus was een groot succes, al haalde niet iedereen de felbegeerde titel. En er was weer succes voor de continentale lopers: Rob Tersteeg won de wedstrijd en Peter Asselman werd tweede. Ook ging de Ko van der Kwaak Cup naar Nederland en de teamprijs naar de Rotterdamse Wandelsport Vereniging. De laatste nieuwe Centurion is Wilko Koster, Centurion 1211. De volledige uitslag leest u via het linkje 'uitslagen' in het menu links.
De Centurionspelden en certificaten zijn nog niet uitgereikt. De Britten hebben al toegezegd dat zij deze op 23 november tijdens de Centurionbijeenkomst in Tilburg mee zullen brengen.

vrijdag 2 augustus 2019

Centurion nieuws voorjaar 2019

Omdat we niet zeker weten of iedereen deze zomer het laatste Centurionnieuws heeft ontvangen, plaatsen we 'm voor een keer online. U kunt de .pdf-versie hierboven downloaden. Binnenkort komt de volgende editie naar onze donateurs.

maandag 8 juli 2019

Save the date! Op zaterdag 23 november 2019 zullen we onze jaarlijkse Centurionbijeenkomst organiseren. Tijdens een gezellige dag in Tilburg zullen we de deelnemers aan de 100 mijl van Castletown huldigen en de nieuwe Centurions onder hen feliciteren. Indien er nog prijzen uitgereikt moeten worden naar aanleiding van de wedstrijd in Castletown, dan doen we dat ook op deze dag. Onze Britse vrienden van de Brotherhood Of Centurions zijn daarom al op de hoogte en hebben hun agenda al vrijgehouden. De kosten en inschrijfdetails voor deze dag zullen we op een later tijdstip nog bekend maken. Het programma duurt van 10.00 tot 16.00 uur: lunch zit bij de kosten inbegrepen. Alle Centurions uit Nederland en omstreken en de deelnemers aan de 100 mijl in Castletown mogen bij deze bijeenkomst aanwezig zijn.

Meer informatie over de wedstrijd op 17 en 18 augustus 2019 in Castletown vindt u op: http://www.isleofman100milewalk.co.uk/ (Openen in een nieuw venster of tabblad). De wedstrijd over 100 mijl start om 14.00 uur op zaterdagmiddag en zondagochtend om 8.00 uur start de 20 mijl. Vooralsnog hebben zich 17 Nederlanders, 1 Belg, 1 Ier en 1 Zuidafrikaan ingeschreven: de rest van de snelwandelaars komt van het IOM of uit de rest van Groot-Brittanie. De wedstrijdronde van 1 mijl ziet u hieronder:

maandag 5 november 2018

Tijdens een zeer gezellige bijeenkomst in de Broekerveiling afgelopen zaterdag kregen we van de Britse bestuursleden van de Brotherhood of Centurions te horen dat men in 2020 de Centurionwedstrijd weer in Colchester wil organiseren. De datum zal 8 op 9 augustus 2020 zijn. Men heeft het wedstrijdrondje in Lower Castle Park (van ongeveer 2 mijl) al verkend, al twijfelt men nog over het pad langs de sportvelden en het pad langs de oude muur. Er zal ook een stukje heen-en-weer in het rondje zitten, langs de rivier. De Britten noemen dit een dog-leg, heen en weer over hetzelfde pad met een keerpunt aan het einde. Natuurlijk hoopt de organisatie op een grote opkomst, vooral ook van Belgen en Nederlanders, aangezien Colchester via Londen en Harwich goed te bereizen is.

Casltetown

In 2019 zijn we te gast in Castletown, de oude hoofdstad van het Isle of Man, van 17 op 18 augustus 2019.

dinsdag 14 augustus 2018

Belangrijke data:

Op zaterdag 3 november 2018 vindt de jaarlijkse Centurionbijeenkomst van de C.V.N. plaats in de Broekerveiling in Broek op Langedijk. We krijgen een rondleiding door het veilingmuseum en de Broekerveiling, een Westfriese koffietafel als lunch en een rondvaart door de omgeving van Broek op Langedijk. Onze Britse vrienden van de Brotherhood of Centurions zijn al op de hoogte van de datum en zullen ook bij onze bijeenkomst zijn. Centurions en hun partners en deelnemers van de 100 mijl van Douglas zijn van harte welkom. We zullen tijdens deze gezellige dag de deelnemers van de 100 mijl in Douglas, en vooral natuurlijk de nieuwe Centurions, huldigen. Aanmeldgegevens en kosten staan vermeld in de Centurion nieuwsbrief van het voorjaar 2018, die momenteel verspreid wordt. U kunt natuurlijk altijd deze gegevens ook opvragen bij het bestuur.

Hoewel de Centurionwedstrijd 2018 nog gelopen moet worden (komend weekend op de atletiekbaan van het National Sports Center in Douglas, Isle of Man), heeft de organisatie van de wedstrijd in 2019 de datum en locatie al bekend gesteld. De Centurionwedstrijd zal in 2019 gelopen worden op een ronde van 1 mijl in Castletown, Isle of Man, van zaterdag 17 op zondag 18 augustus. De inschrijving opent op 1 januari 2019!

Verder wordt de strijd om de Australian Centurion titel gelopen in Coburg op 13 en 14 april 2019 en zal Minneapolis in de Verenigde Staten weer de locatie zijn van de Centurion USA wedstrijd (de FANS 24 uur in Fort Snelling State Park) op 1 en 2 juni 2019.

Ten slotte organiseert de OLAT van zaterdag 8 op zondag 9 juni haar 29e Internationale Wandelevenement op en rond de atletiekbaan van Atletiekvereniging Weert. De inschrijving opent begin 2019 en er kan weer gelopen worden op de 24 uur (voor de Continental Centurion titel), de 100 km, de 50 mijl en de 50 km.

vrijdag 20 oktober 2017

Heusden

Op zaterdag 2 december 2017 bent u van harte welkom op de jaarlijkse Centurionbijeenkomst bij de Pannenkoekenbakker aan de Vismarkt in Heusden. Het programma voor deze dag loopt van 11.00 tot 17.00 uur: ontvangst met koffie en gebak, een rondgang door Heusden langs molens, de vesting, de heemtuin en het Gouverneurshuis, de huldiging van de lopers van de Centurionwedstrijd en een lekkere pannenkoek.

Deelname aan de bijeenkomst kost 30 euro per deelnemer: u kunt zich aanmelden via e-mail of per post bij de penningmeester en door overschrijving van het verschuldigde bedrag op de rekening van de CVN. Deelname staat open voor Centurions en hun introducées en voor deelnemers aan de St. Edmunds 100.
De Britse bestuursleden van de Brotherhood Of Centurions hebben al toegezegd bij deze bijeenkomst te zijn: zij zullen de Centurion certificaten uitreiken aan de nieuwe Centurions.
Mocht u nog een wandelboekje hebben zonder stempel voor de 100 mijl in Bury St. Edmunds, dan heeft uw bestuur die dag de stempel beschikbaar.

zaterdag 23 september 2017

De uitslagen van Weert (3 op 4 juni 2017) zijn inmiddels ook aan de site toegevoegd: uitslagen Wandelevenement Weert 2017.

woensdag 20 september 2017

Guido Vermeir

Na een lange stilte wordt er weer gewerkt aan de site van de Centurion Vereniging Nederland. We hebben een mooie wedstrijd in Bury St. Edmunds achter de rug, met veel nieuwe Centurions. Dit jaar was het jaar van de Belgen: Guido Vermeir was de eerste Belg die een Centurionwedstrijd won, maar ook op andere ereplaatsen zagen we Vlaamse toppers.

uitslagen 100 mijl Bury St. Edmunds 2017

Binnenkort hopen we ook de rest van deze site bij te werken.

vrijdag 4 november 2016

De Centurionbijeenkomst 2016 zal op zaterdag 19 november 2016 plaatsvinden in het museumrestaurant Schokland op het voormalige eiland Schokland in de Noordoostpolder. We zijn daar te gast van 11.00 tot 17.00 uur en genieten daar van ontvangst met koffie en gebak, een bezoek aan het museum, een rondwandeling over het eiland en een warm buffet. Daarnaast worden natuurlijk de deelnemers aan de 100 mijl in Redcar gehuldigd: er zal ook een delegatie van de Brotherhood Of Centurions aanwezig zijn.Deelname aan deze dag kost 35 euro per persoon. Op het inschrijfformulier kunt u lezen hoe u zich opgeeft. Meer informatie over de inschrijving kunt u vragen via herwinw@herwinw.nl.

inschrijfformulier Centurionbijeenkomst 2016 op Schokland

Schokland

maandag 10 oktober 2016

Gisteren is bekend geworden dat de Centurionwedstrijd 2017 zal worden georganiseerd door Positive Steps. Dit wandelsportcentrum van Centurion Kevin Marshal organiseert samen met de Brotherhood of Centurions van 5 op 6 augustus 2017 in Bury St. Edmunds (ten noordoosten van Londen) een 100 mijlswedstrijd. De wedstrijd vindt plaats op een ronde van 2 mijl in een park ten oosten van het stadscentrum. Aan een website wordt nog gewerkt, maar het evenement heeft al wel een eigen Facebookpagina (The St. Edmunds 100). Zodra we meer details weten, delen we die hier en op Facebook.

dinsdag 6 september 2016

De uitslag van de 100 mijl in Redcar (de Redcar Blast) staat nu op onze site: volg de link in het hoofdmenu naar de uitslagenpagina. Frank van der Gulik won de wedstrijd en Gino Masto en Jimmy Millard werden Centurion.

zondag 10 juli 2016

Van de organisatie van het Wandelevenement 2017 in Weert (de Ollandse Lange Afstands Tippelaars) hebben we gehoord dat er in 2017 gelopen wordt op een nieuw wedstrijdparcours: de wedstrijdronde is exact 2 mijl en loopt deels over een atletiekbaan:

.

De uitslagen van de 24 uur in Schiedam zijn toegevoegd aan de pagina met uitslagen. U kunt ze ook vinden via deze link. Verder zijn er fotoalbums van deze wedstrijd te zien via de site van de RWV (zie onze links) en op onderstaande Picasa albums:

Jack Bertrums
Jannie Bos
Frans Leijtens

vrijdag 11 maart 2016

100 mijl Redcar

De inschrijving voor de 100 mijl van Redcar is geopend! Via de site van SI Entries kan men zich nu opgeven. Hieronder vindt u een kaartje van het wedstrijdparkoers:

kaart wedstrijdparkoers

donderdag 25 februari 2016

Op zaterdag 19 maart 2016 organiseert de Centurion Vereniging Nederland een jubileumdiner ter gelegenheid van haar vijftigjarig bestaan. Centurions uit Nederland en België zijn vanaf 13.00 uur van harte welkom bij restaurant 1e Klas, op station Amsterdam Centraal. Op diezelfde locatie werd immers vijftig jaar geleden de Centurion Vereniging Nederland opgericht. Het programma bestaat onder andere uit een rondvaart en een diner en duurt tot tenminste 19.30 uur. U kunt zich via Piet Jansens aanmelden voor deelname tot 10 maart a.s.: er is nog plaats!

Amsterdam Centraal

Restaurant 1e Klas is bereikbaar via perron 2b van het station. U hoeft hiervoor geen treinkaartje te kopen, want de poortjes op het station staan gewoon open. Het is wel aan te bevelen om niet per auto te komen, of om de auto bij de Amsterdam Arena, in Diemen of in Weesp te parkeren en dan per tram of trein naar Amsterdam Centraal te reizen.

zaterdag 2 januari 2016

Redcar RWC

Er zijn veel Nederlandse en Belgische wandelaars die interesse hebben getoond in de 100 mijl in Redcar op 6 en 7 augustus 2016. Er zijn nog geen inschrijfformulieren beschikbaar, dus men kan zich nog niet aanmelden. De meest recente informatie vindt u op de site van de Brotherhood of Centurions of de site van Redcar Race Walking Club. Hieronder vindt u een kaart van het parcours (een stuk van 0,5 mijl aan boulevard, dat 50 keer heen en weer wordt afgelegd).

parcours 100 mijl 2016

Onlangs heeft Redcar RWC het parcours getest tijdens een snelwandelwedstrijd van 10 km: dit zijn een aantal foto's die een goed beeld geven van de omgeving.

10 km Redcar . 10 km Redcar . 10 km RedcarOp zaterdag 2 april 2016 organiseert Centurion Steve Kemp de volgende Centurion Social Walk. Deze wandeltocht is gratis toegankelijk voor Centurions (en eventuele medewandelaars) en wordt op 2 april georganiseerd in Colchester. De start is rond 09.30 uur lokale tijd. Colchester is uiteraard al bekend, omdat er meerdere Centurion wedstrijden zijn georganiseerd.

Castle Park Colchester in 2012vrijdag 9 oktober 2015

map of Schiedam 2016

We have received some inquiries of British/Manx walkers on the 2016 Continental Centurion event in Schiedam. So, this is a small map on the location of Rotterdam Airport and the Beatrix park in Schiedam. We hope to meet you all 14 and 15 May 2016 in Schiedam.

dinsdag 8 september 2015

De Centurionwedstrijd 2015, de Tower Insurance Isle Of Man 100 mile race walk van 15 op 16 augustus 2015 in Castletown, leverde maar liefst 32 nieuwe Centurions op. Van de continentale deelnemers liepen 7 Belgen en 9 Nederlanders de wedstrijd uit. De laatste loper die Centurion werd, was Ed Walter, inwoner van het Isle Of Man, en hij kreeg daarvoor de titel Centurion 1166 toegewezen. Hij is daarmee de 1164e Centurion sinds de oprichting van de Brotherhood in 1911.

Via de link 'Uitslagen' vindt u de resultaten van de 100 mijl en de 20 mijl in Castletown op het Isle Of Man.

Belgische deelnemers . Nederlandse deelnemers

zaterdag 8 augustus 2015

Tijdens de FANS 24 uur in Minneapolis bereikten vijf lopers de 100 mijl: zij behaalden de titel Centurion USA. Onder hen waren dit jaar twee Nederlandse Centurions: Jantinus Meints en Antoine Hunting.

Jantinus en Antoine in Minneapolis

donderdag 25 juni 2015

Redcar Race Walking Club heeft een andere datum bekend gesteld voor de Centurionwedstrijd in 2016: die zal gehouden worden op 6 en 7 augustus 2016.

woensdag 27 mei 2015

drie dames worden Continental Centurion

De OLAT heeft een zeer succesvol Internationaal Wandelevenement in Weert achter de rug. Van zaterdag 23 op zondag 24 mei liepen de wandelaars bij prachtig weer op de 100 mijl en 24 uur, de 100 km, de 50 mijl en de 50 km. Het leverde winnaars (Frank van der Gulik, Frans Leijtens, Hugo Prinsen, Marc Collinet, Bart Snoeren en Anne van Andel) en uitvallers op en 19 nieuwe Continental Centurions. Verder was er een nieuwe Honderdman (Rick Liesting), vijf nieuwe Kennedyvrienden en de beste tijd op de 50 km ooit door een Nederlandse vrouw gelopen (Anne van Andel). De uitslagen staan inmiddels op onze site (links in het menu onder uitslagen).

vrijdag 26 december 2014

Volgens organisator Steve Taylor zullen er tijdens de 100 mijl in Castletown op 15 en 16 augustus 2015 ook een 50 mijl ('s nachts) en 20 mijl (zondag) worden georganiseerd. Inmiddels hebben al vier Belgische wandelaars en vier Nederlanders gemeld dat zij de 100 mijl in Castletown willen gaan lopen.

Dutch calendar 2015

This is a short calendar of all race walking events and long distance walks in the Netherlands (including their websites), as well as several foreign events where Dutch walkers might participate:

Dutch walking calendar 2015

President's Letter

Hieronder vindt u de President's Letter van de Brotherhood Of Centurions voor deze Kerstvakantie. Via de link 'nieuwsbrieven' zijn ook andere recente edities en circulaires te vinden.

President's Letter December 2014


zaterdag 29 november 2014

Op 8 februari 2015 wordt in Charly-sur-Marne de jaarlijkse acht uurs snelwandelwedstrijd georganiseerd. Ook zullen er kortere afstanden worden gelopen. Hieronder vindt u het affiche, de inschrijfformulieren en verdere informatie:

affiche
reglementen
inschrijfformulier individuelen
inschrijfformulier teams
kaart van het parcours
lijst van hotels

Redcar RWC

In 2015 wordt de 100 mijl Centurionwedstrijd op 15 en 16 augustus georganiseerd in Castletown, Isle Of Man. In 2016 organiseert Redcar Race Walking Club de Centurionwedstrijd op 6 en 7 augustus.

Redcar


woensdag 26 november 2014

Isle Of Man

De Britten hebben via de site van de Brotherhood Of Centurions bekend gesteld dat van 15 op 16 augustus 2015 de 100 mijl Centurionwedstrijd wordt georganiseerd nabij Castletown op het Isle Of Man. Tijdens de Centurionbijeenkomst van 15 november hebben we dit al met hen besproken: helaas is het hetzelfde weekend als de Dodentocht in Vlaanderen, waardoor veel Belgische lopers niet naar de Centurionwedstrijd zullen gaan. Er is spraken van een wegparcours van ongeveer 5 kilometer. Verdere details over de wedstrijd zijn nog niet bekend. Veel Nederlandse lopers zijn komend jaar van plan om de wedstrijd te bezoeken en op het Isle Of Man mag de 100 mijl altijd op een grote belangstelling (veel deelnemers, veel pers en snelle tijden) rekenen. Castletown ligt in het zuiden van het Isle Of Man. Vanaf de veerhaven (Douglas) is het bereikbaar per stoomtrein of bus en het enige vliegveld van het eiland ligt in Castletown (ten oosten van het dorp).


vrijdag 7 november 2014

Zaterdag 15 november 2014 vindt de 44e Centurionbijeenkomst van de Centurion Vereniging Nederland plaats in het Oude Ambachten en Speelgoed Museum in Terschuur, nabij Barneveld. Aanmelden kan door 32,50 euro per deelnemer over te maken aan de C.V.N.: men is dan van harte welkom van 11.00 tot 16.00 uur.

Op 4 november jl. is de inschrijving voor de Bossche 100 weer geopend. De ervaring leert overigens dat dit evenement in een mum van tijd vol zit. De Bossche 100 vindt plaats van 23 op 24 januari 2015.

Dinsdag 11 november a.s. vindt weer de jaarlijkse snelwandelwedstrijd van Bar-le-Duc naar Verdun plaats over de 57 km lange D1916, ook wel La Voie Sacree (de heilige weg) genoemd. De weg was een kritieke aanvoerroute naar Verdun tijdens de veldslagen in 1916. Op de dag waarop de Eerste Wereldoorlog eindigde, 11 november, loopt de wedstrijd over dit beroemde traject.

Helaas moeten we mededelen dat op dinsdag 9 september 2014 Georges Duflou, Centurion 653, is overleden op negentigjarige leeftijd. De Belg werd in 1979 al Centurion en was een bekend gezicht bij de Euraudax en in de rest van de wandelwereld.


zondag 24 augustus 2014

Sinds enkele dagen is de definitieve, gecorrigeerde uitslag van de Southend 100 miles gepubliceerd. U vindt de uitslag via onderstaande link of het menu-item 'uitslagen' links op uw scherm.

uitslag Southend 100 miles 2014


donderdag 14 augustus 2014

Brotherhood Of Centurions Southend A.C.

We wachten nog altijd op de officiele uitslag van de Southend 100 miles. Enkele deelnemers hebben protest aangetekend tegen de rondetelling, waardoor men veel werk heeft om tussentijden te controleren. Een voorlopige uitslag (met dank aan Frank) luidt: Richard Gerrard, 19.36.32, Sandra Brown, 20.40.32, Frank van der Gulik, 21.26.56, Sarah Lightman, 22.18.47, Antoine Hunting, 22.27.42, Richard McChesney, 22.48.11, Chris Cattano, 22.55.48, Frans Leijtens, 23.31.51, Jayne Farquhar, 23.37.46, Tony Hill, 23.40.57, Robert de Wolf, 23.43.57, Martin Fisher, 23.44.30, Mark Haynes, 23.46.39.
Indien er na correcties niets veranderd in het klassement, wordt Antoine Centurion 1130, Richard Centurion 1131, Jayne Centurion 1132, Tony Centurion 1133 en Mark Centurion 1134. Met zekerheid is te zeggen dat Frank de jongste finisher is, Robert de enige man boven de 65, Sandra de enige vrouw boven de 65 en de snelste vrouw, Richard Gerrard de snelste Centurion, Jayne de snelste nieuwe vrouwelijke Centurion en de R.W.V. het winnende team. Waarschijnlijk is Antoine de snelste nieuwe mannelijke Centurion en waarschijnlijk winnen de Britten de landenwedstrijd. En de juryprijs voor mooiste snelwandeltechniek ging naar Sarah.
Uiteraard zullen we de volledige en definitieve uitslag publiceren zodra de Brotherhood Of Centurions en Southend Athletics Club deze vrij geven. Foto's van de wedstrijd zijn al wel te bewonderen, onder andere op de Picasa webalbums van Frans Leijtens en Herwin Weststrate.


woensdag 13 augustus 2014

Via het menu item nieuwsbrieven vindt u weer diverse nieuwe circulaires, uit Engeland en Australie. En ook bij de fotoalbums zijn enkele links toegevoegd.

Ad in het ziekenhuis in Tilburg

Via zijn dochter Yvonne vernamen we dat Ad Leermakers, Centurion 561, met een infectie aan zijn arm is teruggekeerd van vakantie. Hij is direct in het ziekenhuis in Tilburg opgenomen en geopereerd. Hij maakt het inmiddels goed en wensen hem een voorspoedig herstel.

Seremban 12 hour walk

In Maleisie wordt in 2014 geen 24 uur georganiseerd, zodat er ook geen nieuwe Centurions zullen komen. Men organiseert op 6 en 7 december wel een wedstrijd over 12 uur.

Euraudax 2014 London

In juni is er in London een Euraudax wandeltocht georganiseerd. Via Sue Clements, Centurion 950, kregen we mooie foto's, waarop een aantal bekende Vlaamse Centurions te zien is: Kim Janssens, Centurion 1111, Eddy Goeman, Centurion 1086, Luc Soetewey, Centurion 1105 en Marth Pemen, Centurion 1096.


dinsdag 22 juli 2014

Via Louis Desroches van de Club des Marcheurs Roubaisiens ontvingen we informatie over de komende 61e editie van de 28 uur van Roubaix. Deze vindt plaats op 20 en 21 september 2014 en start dit jaar voor het eerst vanaf de Grand Place in Roubaix om 11 uur zaterdagochtend (twee uur eerder dan voorheen!). De wedstrijd loopt eerst een ronde van 15 km door de stad voor men over gaat op rondes van 3 km in Parc Barbieux. Een uur voor de finish (om drie uur zondagmiddag) gaat de wedstrijd over op rondjes van 1 km in het park.

uitnodiging Roubaix 2014
reglement Roubaix 2014
inschrijfformulier Roubaix 2014


woensdag 11 juni 2014

Het Wandelweekend van de R.W.V. is achter de rug. Er waren door het warme weer veel uitvallers, maar ook heel wat succesverhalen. Er werden negen Continental Centuriontitels behaald en daarnaast waren er twee nieuwe Honderdmantitels en twintig Kennedyvriendtitels. De volledige uitslagen vindt u onder de link 'uitslagen' en ook zijn er diverse links naar fotoalbums toegevoegd.
Voor de 100 mijl in Southend zijn inmiddels tenminste 25 aanmeldingen, waaronder 2 Belgen en 5 Nederlanders. Zij gaan zaterdag 2 augustus om twaalf uur lokale tijd van start op de jaarlijkse Centurionwedstrijd. Er mogen zich nog maximaal tien wandelaars aanmelden voor deze baanwedstrijd, daarna is de inschrijving vol.


maandag 2 juni 2014

Jaap Visser Trofee

Bij de Continental Centurion wedstrijd in Schiedam, van 7 op 8 juni 2014 is voor het eerst een speciale trofee beschikbaar voor deelnemers van 65 jaar en ouder. De beste 65-plusser ontvangt de Jaap Visser Trofee.
De Jaap Visser trofee is in het leven geroepen om de deelname bij wandelwedstrijden op lange afstanden te bevorderen voor oudere deelnemers, en met name om de prestaties die door die oudere deelnemers worden geleverd te belonen. Voorbeeld voor deze trofee is de Eddy McNeir Trophy bij de Centurion wedstrijd in Engeland.
Jaap werd geboren op 27 juli 1937. Hij werd Continental Centurion 237 in 1992 en Centurion 944 in 1996. Jaap finishte bij de Engelse honderd mijl elf maal waarvan hij zeven maal als beste 65-plusser over de finish kwam. In Lingfield in 2011 was Jaap 74 jaar oud toen hij in 22:46:31 de honderd mijl (160,934 km) aflegde en daarmee voor de zevende keer de Eddy McNeir Trophy.

wedstrijdronde Schiedam 2014

Aanstaande zaterdag starten de wedstrijden in Schiedam om 12.00 uur. De wedstrijdronde is 3966,45 meter lang en wordt vooraf gegaan door een aanlooptraject van 2276,4 meter. Voor de 100 mijl moet men dus ruim 40 rondes lopen.
Er zijn voor de 100 mijl maar liefst 49 voorinschrijvingen, waaronder vier Belgen en veertien Britten. De meeste Britten zijn afkomstig van het Isle Of man: onder andere de zeer snelle Vinny Lynch en Jock Waddington hebben zich opgegeven.
Hopelijk houden alle lopers rekening met het weerbericht: er worden voor zaterdag en zondag tropische omstandigheden voorspeld!


woensdag 2 april 2014

Het inschrijfformulier voor de 100 mijl baanwedstrijd in Southend van 2 op 3 augustus is gepubliceerd. U kunt het hieronder downloaden. Als u zich aan meldt, stellen wij het op prijs als u ook de Centurion Vereniging Nederland hierover inlicht.

inschrijfformulier Centurionwedstrijd 2014


maandag 17 maart 2014

Important notice: the OLAT racewalking events (10, 20, 30 and 50 km) on Sunday 23 March 2014 in Tilburg are cancelled!

De OLAT heeft recent wegens een gebrek aan inschrijvingen besloten om de wedstrijden in Tilburg van zondag 23 maart 2014 te annuleren. Er hadden zich tot nu toe slechts 9 personen aangemeld voor deze wedstrijden en voor dat aantal kan men geen grote organisatie van 25 medewerkers opzetten. Let op: ook de 10 km van Dwars Door Dordt op 6 april a.s. is niet langer opengesteld is voor snelwandelaars.


maandag 10 maart 2014

4 vrouwelijke Belgische Centurions

Op vrijdag 21 februari 2014 startte in het Belgische plaatsje Bazel (bij Kruibeke ten zuiden van Antwerpen) het lange afstandsseizoen van de zuiderburen. Tijdens een zware en modderige 'De Wase 100' waren de vier Belgische vrouwelijke Centurions voor het eerst samen aanwezig: Hilde Krols, Centurion 784, Caroline Mestdagh, Centurion 1061, Marie-Paule Vandenabeele, Centurion 1070 en Marth Pemen, Centurion 1096. Een mooie gelegenheid voor een unieke foto!


dinsdag 4 maart 2014

Dit weekend heeft Boudewijn Blom-Hertbeek op de 24 uur van Bourges een prachtige afstand van 175 kilometer gelopen. We feliciteren onze Centurion dan ook graag met dit mooie resultaat!

In Charly-sur-Marne en via marchons.com hebben we een groot aantal flyers en inschrijfformulieren gevonden voor diverse lange afstandswedstrijden, zoals Chateau-Thierry (29 en 30 maart), Dijon (26 en 27 april), Eppeville (3 en 4 mei), Montguyon (28 en 29 juni), Wadelincourt (24 en 25 augustus) en een groepsreis naar Kuala Lumpur en Putrajaya (vanuit Parijs) om deel te nemen aan de 12 uur van Putrajaya (30 november tot 10 december).

inschrijfformulieren en informatie lange afstandswedstrijden 2014

Op zondag 23 maart 2014 organiseren de Ollandse Lange AfstandsLopers (OLAT) snelwandelwedstrijden over 5, 10, 20, 30 en 50 kilometer op de wielerbaan in de Tilburgse wijk de Reeshof. Op dit snelle parcours wordt ook jaarlijks het Nederlands Kampioenschap snelwandelen (10 kilometer dames, 50 kilometer heren) georganiseerd in oktober. Hier vindt u de nodige informatie en het inschrijfformulier:

informatie en inschrijfformulier 23 maart 2014

Via de link 'nieuwsbrieven' vindt u onder andere de laatste editie van de nieuwsbrief van de Australische Centurions en een nieuwe link naar de Heel and Toe nieuwsbrieven van de Victorian Race Walking Club uit Australie.


zaterdag 15 februari 2014

De Centurionwedstrijd 2014 is vastgesteld! De Brotherhood Of Centurions zal samen met Southend-on-Sea Athletic Club de 100 mijl baanwedstrijd organiseren van 2 op 3 augustus 2014. Southend-on-Sea ligt aan de oostkust van Engeland en is goed bereikbaar vanuit de havens en vanuit London. De site van deze atletiekvereniging is bereikbaar door op het logo hierboven te clicken.

locatie Southend-on-Sea

Southend-on-Sea . atletiekbaan Southend AC

Waarschijnlijk wordt de 100 mijl een baanwedstrijd (men onderzoekt nog mogelijkheden om een grotere ronde te maken) op de atletiekbaan bij het Garons Leisure and Tennis Centre in het noorden van Southend. Prittlewell en Southend East zijn de dichtstbijgelegen treinstations. De starttijd zal waarschijnlijk zaterdagmiddag om 12.00 uur zijn. Kathy Crilley, Centurion 933 (kathy.crilley@btinternet.com), zal de inschrijvingen verzamelen. Men zal zo spoedig mogelijk de inschrijfformulieren en verdere informatie verspreiden.

Voor meer informatie over het sportcentrum: Garons Leisure and Tennis Centre, Southend-on-Sea

atletiekbaan Southend . atletiekbaan Southend


maandag 13 januari 2014

Nacht van Loon 2013

Hieronder vindt u de inschrijfformulieren van de Nacht van Loon 2014. Deze prestatietocht in Loon op Zand start op 5 april 2014 om 21.00 uur. Er worden eerst twee (nieuwe) rondes van 1266 meter gelopen en dan gedurende de nacht rondes van 4557 meter. Het laatste uurtje loopt men weer op de kleine rondes. De minimaal te lopen afstand is 80 kilometer en men mag ook meedoen als estafetteteam.

Nacht van Loon 2014 brochure

Nacht van Loon 2014 inschrijfformulier

De Nacht van Loon is al 36 jaar een van de gezelligste wedstrijden van Nederland en een ideale voorbereiding voor de 24 uurswedstrijden later dit jaar. De organisatie is in handen van snelwandellegende Ad Leermakers en wandelsportvereniging Hart van Brabant.


zondag 12 januari 2014

Gerrit en de burgemeester van Schoonhoven . Gerrit en de burgemeester van Schoonhoven

Op 11 januari vierde Avantri, de atletiekvereniging van Schoonhoven, 's middags met genodigden en 's avonds met de leden en oud leden dat de club 50 jaar bestond. Het werd een mooie dag. Door de atletiekunie werden 8 vrijwilligers van Avantri in het zonnetje gezet. Zij kregen de waarderingsspeld uit handen van Jeroen Straathof opgespeld. Daarna werd penningmeester Gerrit de Jong, Centurion 456, in het zonnetje gezet door Burgemeester Bonthuis. Gerrit werd benoemd tot lid van de Orde van Oranje Nassau. Daarna werd het jubileumboek overhandigd aan de voorzitter van Avantri, de atletiekunie en aan de Burgemeester. Naast penningmeester van Avantri, is Gerrit natuurlijk ook voorzitter van Centurion Vereniging Nederland. Gerrit, gefeliciteerd met je koninklijke onderscheiding!

de vrijwilligers van Avantri . het jubileumboek wordt overhandigd

archief van berichten van voor 2014